Flagkalender for 2014

Sidste år angav jeg en opskrift i Excel/VBA på en Google kalender.

Her er en opdatering og tilhørende filer og links til offentlig tilgængelig kalender, der ligeledes benytter de officielle flagdage for 2014 medregnet de militære, fraregnet de religiøse.

Kalenderen kan udvides ved at tilføje rækker til fanen 'Flagdage' i Excelregnearket 'Flagdage.xlsm'. Husk at overholde formatteringsregler. Dernæst gemmes fanen GoogleCSV som unicode tekstfil, der kan importeres direkte i en Googlekalender. Indgange er separeret af kommaer og formateret udfra Googles anvisninger via Excelformler. Derfor skal data gemmes som almindelig tekstfil ikke som CSV.

Excelfilen benytter en VBA-makro til udregning af faktiske lokale solopgang- og solnedgangstidspunkter uden justering for sommertid. Sommertid justeres der for i excelformel i fanen 'Flagdage' i kolonnerne L og M. Man skal korrigere for koordinater og tidszone i kald til VBA funktionen suntimes (i regneeksemplet benyttes koordinaterne (57.07,9.94) og tidszonen UMT plus en time. Tidspunkt for solopgang fås ved at angive et nul som sidste parameter, solnedgang ved at angive et ettal, se kolonne N og O i fanen 'Flagdage':

suntimes(DAY(D2);MONTH(D2);YEAR(D2);57,07;9,94;1;0)

Der er en forskel på ca ti minutter mellem Øst og Vestdanmark.

VBA makrokoden finder du i et tidligere blogindlæg

Flagdage.xlsm
Flagdage.txt

Comments

Popular Posts